3D-service

Het bureau wil graag actief samenwerken met de klant en om die reden wordt gebruik gemaakt van Sketchup-Pro.
-Particuliere opdrachtgevers kunnen zelf met het 3D-model aan de slag in Sketchup-Free.
-Professionele relaties (zoals producenten, prefab bouwers, aannemers, ontwikkelaars en vastgoedbeheerders) kunnen het BIM-proces opvolgen omdat Sketchup-Pro goed te converteren is naar Autocad en Revit, en daarmee naar het beheer en onderhoud met bijv. GPR-gebouw.
U kunt kiezen voor de volgende, zeer gevarieerde en toegankelijke 3D-service:

Een SCHADUWPLAN
Een ENERGIEPLAN
Een 3D-MODEL
Een 3D-LASERSCAN
VISUALS

EEN SCHADUWPLAN

Vanaf 50 Euro (voorbeeld) krijgt u een globaal, locatiegebonden 3D-model zodat u tijdens het hele jaar door de schaduwwerking kunt zien. Bijvoorbeeld als u een zienswijze wilt indienen bij de bouwaanvraag van uw buren of als u op Funda een interessant huis heeft gezien. Ook handig als u zonnepanelen wilt plaatsen bij een belemmering of als u bomen wilt planten of rooien.

Schaduwplan Braspenninglaan ‘s-Hertogenbosch

EEN ENERGIEPLAN

Vanaf 75 Euro (voorbeeld) krijgt u een globaal, locatiegebonden 3D-model van het hele huis, gebaseerd op de meetgegevens van u of van het interessante huis dat u op Funda kunt aangeven (met plattegronden). Daarmee krijgt u van uw exterieur alle oppervlakten op een spreadsheet aangeleverd, waarmee u een berekening kunt maken van de isolatiekosten, de energiemaatregelen en het energieverbruik.

Energieplan Rompertsebaan ‘s-Hertogenbosch

EEN COMPLEET 3D-MODEL

Het grote voordeel van een compleet 3D-model is dat u bovenstaande voordelen kunt combineren met een wandeling in en om uw huis. U krijgt een betere ruimtelijke voorstelling van de ingrepen, die soms al tijdens een ontwerpoverleg met u kunnen worden aangepast. U kunt een 3D-model vragen van uw bestaande pand of het 3D-model wordt optioneel aangeboden naast de standaard ontwerp- en tekenopdracht in Autocad.

Exterieur monument Doeveren

EEN 3D-LASERSCAN + EEN 3D-MODEL VAN EEN BESTAAND PAND

Van uw bestaande pand kunt u een 3D-laserscan laten maken, waarna van het interieur (en exterieur) een redelijk maatvast 3D-model gemaakt wordt. Vooral een groot voordeel bij oude monumentale panden die moeilijk in te meten zijn. U kunt opdracht geven voor de 3D-modellering van de bestaande situatie alleen. Maar als u dat combineert met een eventuele ontwerp- en tekenopdracht, wordt het ontwerp geheel uitgevoerd in een 3D-model. Voor de complexe (professionele) opdrachten, waarbij meerdere disciplines zullen meedoen aan het BIM-proces, geldt dat het 3D-model na het VO zal worden geconverteerd en uitgewerkt door geroutineerde Revit-operators.

VISUALS

U kunt een foto-realistische afbeelding krijgen van het ontwerp waarin de materiaalkeuze is verwerkt. De situatie is nauwkeurig na te bootsen, inclusief het groen, het weer en de zonnestand. Het gebruikte renderprogramma heeft een uitgebreide groenbibliotheek waardoor tuinontwerpen ook mogelijk zijn.

Interieur kantoor Nijmegen

Exterieur woonhuis Cuijk

Tuinontwerp Vught

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals
– fotomontages van bijvoorbeeld gevelreclames
– het plaatsen uw model in Google Earth

Na afloop kunt u de beschikking krijgen over deze bestanden zodat u zelf kunt experimenteren met de zeer gebruiksvriendelijke en gratis verkrijgbare Sketchup-Free.
Bijvoorbeeld met de 3D-warehouse waarin u de keukens van Ikea aantreft en ook de meubels van Leolux, Cassina, Pastoe, Rolf Benz enzovoorts.
Vraag naar de mogelijkheden.